Muutamia kuviaLiikkumisen este ei ole elämän este. On erilaisia kampanjoita autoilun vähentämiseksi, se on ihan hyvä niille ketkä sitä pystyvät noudattamaan. Itselleni oma auto on ehdoton liikkumisen apuväline ja helpottanut elämääni huomattavasti, vaikka bensa onkin melkoisen kallista. Pidän kovasti autoilusta, se helpottaa itsenäistä liikkumistani.

YSI = Yhteistyöllä, Sisulla, Innolla

hyvinvointia ja tasavertaisuutta kaikille!

Keskustan kuntavaaliteemana on tänä vuonna On Kotiin Tulon aika! Joka on hyvä kaikkien välillä muistaa, että kotona voi levätä ja tulee antaa aikaa myös perheelle. Myös kotiseuduilleen tkaisin muuttajat voivat sanoa, että on kotiin tulon aika. Ja kaikki asiat liittyvät loppujen lopuksi kotiin ja kodin hyvinvointiin. Erityisesti lasten, nuorten, vanhusten ja vammaisten asioihin tulisi puuttua, joka olisi ennen kaikkea yksilön huomioimista. Suuret yhdistämiset ja kuntaliitokset aiheuttavat helposti yleistämistä ja samaan muottiin laittamista. Palvelun tason tulisi säilyä hyvänä, vaikka kuinka suositaan nykyään suurta ja laajaa. Esim. Sosiaali- ja terveyspalvelut huononevat kokoajan, mitä laajemmaksi toiminta muuttuu. Peruspalveluiden saatavuus tulisi turvata. Vaikka rakentaminen ja kehittäminen on hyvä asia, ja lisää elinvoimaisuutta, mutta sitä ei pidä tehdä karsimalla peruspalveluista eikä ainakaan perusterveydenhuollosta.

Pienissä kyläkouluissa yksilöt huomioidaan paremmin ja henkilökohtaiseen kehitykseen kiinnitetään enemmän huomiota. Itse olen käynyt peruskoulun ja lukion pienessä kyläkoulussa Kalvitsassa, eikä minua kiusattu koskaan, vaikka liikkuminen on aina ollut hankalaa. Nuorille tulisi järjestää vapaa-ajan aktiviteetteja sekä koulutusta peruskoulun jälkeen. Toivotaan, että yhteiskuntatakuusta on oikeasti hyötyä.

Tasavertaisuus tulisi huomioida erityisesti rakentamisessa ja työllistymisessä. Kaikki julkiset paikat tulisi rakentaa niin, että sinne olisi vapaa pääsy kaikilla. Esteettömyys sopii kaikille, se ei ole vain jonkun tietyn ryhmän etuoikeus, jos paikkaan rakennetaan hissi tai luiska. Työllisyyden tulisi myös olla kaikkien etuoikeus. Tulisi enemmän suosia pätkä- ja osa-aikatöitä. Tämä antaisi lisää liikkumavaraa, kun voisi palkata myös niitä ihmisiä, jotka eivät voi tehdä kokopäiväistä työtä, kuten opiskelijat, hoitovapaalla olevat, vajaakuntoiset ja monet muut. Tämä myös vähentäisi työttömyyttä ja sellaiset työt tulisi hoidettua, mitkä yleensä jäävät työpaikoilla rästiin.