Yhteistyöllä, Sisulla, Innolla

Positiivisuudesta kaikki lähtee ja positiivisella asenteella pääsee yleensä hyvin eteenpäin. Positiivisuutta ei ole maailmassa koskaan liikaa. Asenteisiin voi vaikuttaa, olemalla itse positiivinen. Vaikka elämä välillä kolhii, eikä elämä mene aina niinkuin on itse suunnitellut, ei silti pidä lannistua ja kulkea mieli maassa montaa päivää. Pitää osata iloita ja nauttia elämästä, silloin jaksaa itsekin paljon paremmin.

KYLLÄ KAATUA VOI,
MUTTEI JÄÄDÄ MAKAAMAAN

Maailmassa on vieläkin aivan liian monta maata,
joissa ihmisillä ei ole vapautta päättää omasta
elämästään, työstään tai asuinpaikastaan. Meillä
suomalaisilla tuo vapaus on, mutta mitä monet
sanovatkaan: "Minä olen omat päätökseni aikanaan
tehnyt ja olen jo liian vanha niitä muuttamaan."

Varo tällaista asennetta. Voit muuttaa elämäsi
sellaiseksi kuin haluat. Vai haluatko sinä? Kukaan
muu ei voi tehdä päätöstä puolestasi, sillä eihän
se sitten enää olisi sinun oma päätöksesi.

Ole innokas etsimään uusia mahdollisuuksia ja
uusia haasteita. Millaisia tekemäsi päätökset
ovat olleet? Älä syyttele itseäsi menneistä. Opi
niistä.

Kyllä kaatua voi, mutta ei saa jäädä makaamaan.
Nouse ylös ja etsi itsellesi sellainen elämä kuin
haluat. Vai haluatko sinä? Huominen tulee joka
tapauksessa. Ethän vain ole elänyt sitä jo tänään?

-Jussi

Positiivareiden aamun ajatus 8.9.2008

  

Yhteistyö


On hyvin tärkeä asia, yksin on vaikea saada mitään suurempaa aikaan ja yksin on vaikea vaikuttaa mihinkään. Nykyisin päivän sana, kaikkialla, työpaikoilla, kouluissa ja jo päiväkodeissakin lähestulkoon on tiimityö. Asioita tehdään ja pohditaan yhdessä, isommassa ryhmässä. Näin saadaan useamman ihmisen ajatuksia ja mielipiteitä esille. Joka pidemmän päälle on hyvinkin palkitsevaa ja yksilön sosiaaliset taidot kasvavat.

Ei pidä olla niin itsekäs, että pitää tietoja ja taitoja vaan itsellään, eivät ne siitä mihinkään kulu, jos ne jakaa toisten kesken. Omiin ajatuksiinkin voi saada uutta ulottuvuutta, kun keskustelee niistä muiden kanssa. Tämä ei tarkoita sitä, että kaikki salaisuudetkin pitäisi jakaa, vaan pitää kontrolloida, mikä on sellaista asiaa, josta voisi olla hyötyä toisillekin. Avoin vuorovaikutus ja yhteistyö kantaa pitkälle. Siksi toivon, että tekin olette avoimia ja otatte yhteyttä. Eräs kampanjassani mukana oleva henkilö mainitsi kerran ohimennen, että minua on kuulemma helppo lähestyä. Joten keskutelen mielelläni asiasta kuin asiasta ja tulen toimeen ihmisten kanssa.

 

Sisu

Eikös sitä mainostetakin suomalaista sisua. Sitä täytyy löytyä nykyisin lähes missä tahansa asiassa. Itse olen pienikokoinen, vähemmistön ja  vammaisryhmän edustaja, niin sisukkuuta täytyy olla, jos haluaa saada tuloksia. Tämä osoittaa sitä, että en luovuta kovinkaan helposti, vaan tahtoa löytyy eri asioiden toteuttamiseen. Vaikka välillä olisi huonopäivä tai paikat kipeät, ei silti pidä jäädä "tuleen makaamaan" vaan täytyy porskuttaa eteenpäin.

Kyllä niitä tuloksia joskus tulee ja pääsee asioissa eteenpäin, kun jaksaa tarpeeksi yrittää. Eteenpäin vaikka hammasta purren.

 

Into

Mihin tahansa ryhtyykin, tai mitä tahansa tekeekin, asioista täytyy olla, tai olisi ainakin hyvä olla innostunut. Muuten asian suorittaminen ja loppuun tekeminen on hyvin tylsää ja voi helposti maistua puulle, jos intoa ei ole. Innostunut ihminen on myös motivoitunut ja valmis toimimaan tavoitteensa eteen. Itse olen hyvin innostunut vaikuttamisesta ja järjestötoiminnasta. Monet kysyvät kuinka minä ehdin sitä ja tätä. Kun on tarpeeksi innostunut jostain asiasta, sitä ehtii vaikka mitä. Silloin on oikeasti halu kulkea eteenpäin.

Olkaa tekin innostuneita siitä mitä ikinä teette tai mihin ryhdytte. Monet asiat sujuvat huomattavasti paremmin, kun on innolla mukana. Innokkaasti eteenpäin.