Hakemus asunnonmuutostöistä siis meni kaupungille marraskuussa 2016. Aikaa kului ja kului. Tammikuussa tuli soitto, että voisivatko he tulla kotikäynnille ja tekemään palvelusuunnitelmaa. Tämäkin useita viikkoja myöhemmin, kun olin jo muuttanut asuntooni ja kaikki oli valmista ja olleet jo käytössäkin.

Vammaispalvelusta tuli sitten kaksi ihmistä kotikäynnille, oliko se nyt tammikuun lopussa vai helmikuu alussa, ihan tarkkaa päivää en nyt enää muista. Kerroin ja näytin, mitä täällä oli tehty ja he ihmettelivät suu auki, että okei...

Asia lähti siis vihdoin vireille. Päätös tuli joskus maaliskuun lopulla, kun todellinen käsittelyaika pitäisi olla 3kk, niin olikin 4kk. Päätöksen oli tehnyt eri henkilö kun ketkä kävivät kotikäynnillä ja päätös oli myös hyvin puutteellinen ja vajavainen. Asioita oli hyvin korvattu, kuten keittiön muutostyöt, ja kaapit jne. Sähköisestä lämmitettävästä luiskasta oli korvattu osittain ja myös sähköisestä ulko-ovenavausjärjestelmästä oli korvattu osittain. Ilman mitään perusteluja.

Laitoin asian samantien uudelleen käsittelyyn ja pyysin perusteluja korvaukselle ja vaadin näitäkin kokonaan korvattavaksi. Koska onhan se iso ja oleellinen osa, että pääsee itsenäisesti sisälle omaan kotiinsa, myös talvella. Ja juurikin tuo sähkölämmitteinen luiska ja sähkötoiminen ovenavausjärjestelmä voivat sen mahdollistaa.

Kului taas aikaa, kunnes tuli vastaus, ehkä joskus toukokuussa 2017. Kaupungin vammaispalvelu oli sitten vasta kilpailuttanut firmoja, ketkä tekevät näitä muutostöitä. Ja olivat vasta siinä vaiheessa saaneet tarjouksen luiskasta ja sähköisestä ovenavausjärjestelmästä. Mutta luiska oli juurikin kilpailutettu ritiläperiaatteella, kun minulle oli tehty betoninen lämmitettävä luiska. Ovenavausjärjestelmästä he saivat myöskin edullisemman tarjouksen, mitä rakentaja oli saanut. Mutta siinä vaiheessa kukaan ei käynyt täällä katsomassa, että mitä he tarjoavat ja mihin. Silloin sain myös vastauksen, että kaupungin rakennustoimi hoitaa nämä muutostyöt, mutta ei näitäkään kukaan koskaan kertonut aiemmin. Eikä oltu huomioitu, että nämä kaikki on jo tehty rakennusvaiheessa, eikä peruskorjattu vanhaa.

En hyväksynyt tätäkään päätöstä, vaan laitoin sen edelleen hallinto-oikeuteen käsittelyyn ja vaadin luiskaa ja ovenavausjärjestelmää kokonaan korvattavaksi. Koska vammaispalvelulaissa sanotaan, että vammankannalta välttämättömät muutostyöt tulee korvata ja huomioida yksilölliset tarpeet, sekä turvallisuus. Mutta näinhän tässä päätöksessä ei oltu tehty.