Mistä kaikki alkoi:

Talvella ja alku keväästä 2017 lueskelin tuttavieni päivityksiä Balin matkoistaan Facebookista ja ihailin heitä kovasti, mutta siinä vaiheessa ei vielä matkakuume iskenyt ja myöhemmin keväällä vielä ajattelin, että ei nyt ainakaan mihinkään kovin kauas. Ennekuin viimekesän jälkeen, alkoi innostus matkustamiseen taas heräämään kun oli niin kolea ja sateinen kesä, ihan liian kylmää minun makuuni.

Aloin sitten kysellä näiltä tuttaviltani Balin reissuista ja kiinnostukseni alkoi lisääntymään. Aloin puolella silmällä seurailemaan lentoja ja katseleman hotelleja ja mietin kovasti, että kenet saan kaveriksi/avustajaksi ja aloin selvitellä asioita.

Päiväpäivältä kiinnostus alkoi heräämään yhä enemmän ja enemmän ja sitten vaan päätin, että aion lähteä Balille ja olla koko helmikuun. Helmikuu on aina itselleni jotenkin tylsää aikaa ja kun ei aina edes tiedä onko kunnon talvea vai ei.

Asiat alkoi vaan järjestymään. Sain kaverin joka oli kiinnostunut ja aina haaveillut pääsevänsä Balille. Siitä sitten aloin katsella lentoja, johon menikin muutamia viikkoja ennenkun löytyi sopivat lennot. Sain viimein hyvät ja melko edulliset lennot varattua, oltiin silloin vissiin syys-/lokakuussa. Sitten aloin katsella hotelleja ja niitä löytyikin paljon. Valinnanvaraa oli laidasta laitaan, kun vaan osaisi päättää että mikä. Muutama osui silmiini samantien ja niimpä niitä sitten varailin useampiakin, parhaimmillaan taisi olla varattuna jopa 6 hotelli vaihtoehtoa ja eri puolilta Balia. Hotelleja etsin vielä viimeiselä viikolla ennen lähtöä. Niitä kun ei tarvinnut maksaa etukäteen, vaan vasta paikanpäällä.

Odottaminen oli pitkää ja välillä ehkä piinaavaakin, jännitystäkin ilmassa ja varsinkin marraskuussa kun tulivuori Agung alkoi tuprutella savujaan Balilla. Mietin, että miten meidän matkan käy. Joulun jälkeen sitten alkoi välillä vähän jännittämään ja pelottamaankin, olihan aika ja matka pitkät. Ja vielä edellisellä viikolla olin lähellä perua koko matkan, kun lähiseutujen tulivuoret alkoivat myös ilmoitella olemassaolostaan.

Mutta joku minussa ei vaan antanut muuttaa tai perua matkaa ja niinpä pääsimme reissuun 29.1.