Blogi arkisto

Kodin merkitys

Tiistai 21.2.2017 klo 14:01 - Satu Hasanen


Olen alunperin maalta kotoisin, ja viihtynyt siellä aina kesäisin. Asuin 19v kerrostalossa lähes Mikkelin keskustassa, mutta en koskaan viihtynyt enkä osannut niitä edes kodiksi kutsua, lähinnä kämppä missä kävin kääntymässä. Haaveilin jo kauan, ainakin 10v että minulla olisi edes pienikin oma piha.

Kartoitin Mikkelissä satunnaisesti vaihtoehtoja, en mitenkään säännöllisesti kun keikkaelämä kuljetti minua ympäri Suomea, niin koti ei ollut edes tärkeä. Pikkuhiljaa ainainen tuleminen ja lähteminen alkoivat kyllästyttää ja aloin miettiä muita vaihtoehtoja ja koti alkoi nousta yhä suuremmaksi haaveeksi.

Välillä jo haaveilin omakotitalosta ennenkun ajatus kirkastui, että ehkä rivitalo olisi kuitenkin se paras vaihtoehto, jossa on taloyhtiö joka hoitaa asioita, eikä ihan kaikesta tarvitse itse vastata. Kyselin silloin tällöin Mikkeliin tulevia uudis kohteita, koska niihin olisi kaikkein helpointa toteuttaa tarvitsemiani muutostöitä. Mutta suhtautuminen rakentajien osalta oli aina hyvin nihkeä ja kielteinen, eikä aina oikein tullut mitään kommenttia. Kiinteistövälittäjätkään eivät halunneet lähteä yhteistyöhön.

Keväällä 2016 kun aurinko alkoi paistaa kerrostaloni ikkunoista, lähinnä heijastui naapuritalojen ikkunoista alkoi taas herärä oman kodin ajatus hyvin voimakkaana. Niimpä lähdin sitten nettiin surffailemaan ja siellähän se olikin. Oikotien sivuilla uudiskohde, jota ei oltu alettu vielä rakentamaan ja päätyasuntokin oli vapaana. 

Niimpä sitten otin yhteyttä ja aloimme samantien suunnitella minulle kotia. Kiitos Valiotalo ja Jari Halonen, että näit tässä mahdollisuuden. Ja nyt, ei edes vuotta myöhemmin, minulla on uusi ihana koti, minun mitoilla rakennettu ja minulla on myös pieni oma piha. Odotan jo innolla kevättä, että saan lähteä miettimään pihan rakentamista.

Rahoitus olikin sitten oma asiansa, mutta kirjoittelen siitä seuraavalla kerralla.

Mukavaa ja aurinkoista päivää!


Kommentit

25.2.2017 12:16  Sanna

Onnea uuteen kotiin ja aurinkoista kevättä omalla takapihalla nautiskellen:)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini