Blogi arkisto

Yhteisöllisyys

Torstai 30.3.2017 klo 12:41 - Satu Hasanen


Mikkelissä on ollut hienoja esimerkkejä tällä viikolla yhdessä tekemisestä ja yhdessä toimimisesta. Kauppakeskus Stellassa oli järjestöjen yhteistilaisuus OleHyväIhminen, jossa suurinosa Mikkelin järjestöistä olivat esillä ja esittelivät omaa toimintaansa ja jakoivat matriaaliaan. Illalla meillä oli Mikkelin Keskustan kuntavaaliehdokkaiden oma tapahtuma Yhteisöllisyydestä.

Mielestäni yhteistyö olisi erittäin suotavaa vähän kaikkialla. Tällä hetkellä tehdään aivan liikaa yksin asioita. Ihmiset ovat eristäytyneet liikaa ja on vähän sellainen putkinäkö ajattelu, että minä tee sitä, kun ei se kuulu minulle. Tehköön joku muu. Kuka se joku muu on? Kun yrität ottaa yhteyttä virastoihin tai mihin tahansa, niin yksi tietää yhden asian ja toinen toinen. Jonotat linjalla, että saa yhteyden siihen tiettyyn yhteen ihmiseen kuka tietää asiasta. Välillä voidaan pompotella kauankin, ennenkuin oikea henkilö löytyy.

Tuntuu myöskin että järjestöt tekevät jokainen vähän omiaan, sitten tulee myös päällekkäisiä juttuja. Järjestöjen olisi hyvä tehdä yhteistyötä keskenään ja myös kunnan kanssa tehtävä yhteistyö olisi tarpeellista, molemminpäin. Ei aina niin, että järjestö ottaa yhteyttä kuntaan kun tarvitsevat jotain, vaan myös kunta voisi lähestyä järjestöjä. Näin Voisimme laajentaa tietoa ja osaamista ja ehkä sitten jatkossa luoda jopa uusia työpaikkoja. Säästyisimme myös päällekkäisiltä toiminnoilta.

Mielestäni myös puolueiden olisi hyvä tehdä enemmän yhteistyötä, koska yhteisten asioiden eteenhän tässä kuitenkni tehdään töitä ja viedään yhteisiä asioita eteenpäin. Mielipiteet on tärkeitä ja arvokkaita, ja hyvä saada keskustelua aikaan. Mutta kun puolueetkin tekisivät enemmän yhteistyötä ja linjaisivat vaikka yhdessä asioita, niin uskoisin että asiat alkaisivat sujuakin paremmin. Onko siinä mitään järkeä, että vedetään samaa narua kokoajan eri suuntiin. Noin ehkä puolet on toisessa päässä ja puolet toisessa ja odotetaan, että milloin naru katkeaa keskeltä. Politiikassa kukaan ei pärjää yksin, tarvitaan yhteistyön voimaa, että asiat etenevät.

Yhteistyö on kaikkien eduksi ja yhteisen hengen luomista ja yhteen hiileen puhaltamista. Ei niin, että jokainen yrittää saada oman nuotionsa yksin palamaan. Yhteisössä on voimaa.

Avainsanat: yhteisö, yhdessä tekeminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini