Blogi arkisto

Vaalipaneelit

Torstai 6.4.2017 klo 11:44 - Satu Hasanen


Ajatuksia maaseutupaneelista illalla: Etelä-Savossa on paljon maataloutta ja metsätaloutta ja kaunis ja lähellä oleva luonto. Joita olisi hyvä hyödyntää ja kehittää myös maaseutua. Maaseutu on tärkeäosa ihmisen hyvinvoinnille ja luonto jo itsessään rauhoittaa ja vähentää stressiä. Maaseutu pitäisi tuoda jokaisen ihmisen lähelle. Jos ihmiset haluavat asua kaupungissa ja lähellä kaupunkia, niin sitten suosia erilaista maaseutumatkailua ja kehittää erilaisia aktiviteetteja ja harrastusmahdollisuuksia, jotka voisivat sijaita maaseudulla. Ihmisille voisi tarjota kimppa kyytiä päästäkseen samoilemaan metsiin ja maaseudun rauhaan.

Metsiä voi hyödyntää monella tavalla, marjastus, sienestys, vaellus. Yksi hyvä vaihtoehto olisi saada myös suomalaiset keräämään marjoja, niinkuin thaimaalaisetkin tulevat tänne keräämään marjoja ja niinkuin se nousi paneelissakin esille. Veisitöjä voi hyödyntää myös monella tavalla: kalastus, liikunta, ulkoilu.

Suomen luonnossa ja etenkin Etelä-Savossa on paljon mahdollisuuksia ja luonto on hyvä hyödyntää niin paljon kuin vain mahdollista. Olen itse maalta kotoisin, ja luonto on ollut aina lähellä kminua ja yksi osa minua, myös vesistöt, vaikka en ole suoraan asunutkaan järven rannalla. Asuin yli 15v kaupungissa kerrostalossa, mutta aina kaipasin luontoa lähemmäski, ja nyt se on edes vähän lähempänä.

Ruoka olisi hyvä tuoda läheltä, koska täällä siihen on erittäin hyvät mahdollisuudet ja suosia enemmän luomua. Paneelissa nousikin esille, että Etelä-Savon kouluissa suurin osa lihasta on lähialueelta ja ainakin kotimaista lihaa.

Yksi kysymys joka jäi erityisesti mieleeni: jos saisit 100000e miten kehittäisit Mikkeliä: Maaseutujen kehittäminen olisi erityisen tärkeää ja siellä jonkinlaisten palvelujen saatavuus ja toimivuus, edellytyksenä tietysti, että niitä myös käytetään. Luonto on tärkeässä roolissa kaikenikäisten elämässä, niin luontoon panostaisin ehdottomasti ja luonnossa liikkumiseen. Jotain retkeilyä, aktiviteettia, joogaa. Myös kaupungeissa olisi tärkeä vaalia puistoalueita ja näin myös kehittää satamaa. Ei taida tuosta rahasta juuri enää olla jäljellä. Mutta hoitotyö on ehdottomasti myös yksi, mikä kaipaisi ehdottomasti lisä käsiä.

Hyödyntäkää Suomen ja etenkin Etelä-Savon ihanaa luontoa, miten vaan kukakin parhaakseen näkee. Pelkkä ulkona istuminenkin tuo jo niin paljon iloa elämään. Mutta toki myös mahdollisuus liikkua luonnossa antaa niin paljon. Itsellä se ihan luonto luonnossa liikkuminen on vähän hankalaa, mutta ulkoilla voi.

Avainsanat: ajankohtaisuus, vaalit


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini