Blogi arkisto

Vaalikone kysymyksiä osa II

Sunnuntai 23.5.2021 klo 12:17 - Satu Hasanen


On hyvä asia, että homo- ja lesbopareilla on samat avioliitto ja adoptio-oikeudet kuin heteropereilla?

Minä: Ehdottomasti kyllä. Kaikki ihmiset on samanarvoisia sukupuoli-identiteettiin katsomatta ja myös heille on annettava mahdollisuus rakkauteen ja lapseen/lapsiin. Ei se ole keneltäkänä pois eikäö huononna ketään.

Kouluissa kohdellaan koululaisia liian lepsusti. Tiukempi kuri tekisi kouluista parempia?

Minä: Asioista täytyy keskustella, mutta toki tietty kuri tulee olla ja voida ohajata koululaisia oikeaan ja hyvään.

Perinteiset arvot - kuten koti, uskonto ja isänmaa - muodostavat hyvän pohjan politiikalle?

Minä: Kyllä, ne on on perusarvoja ja siitä lähdetään. Mutta jokainen täytyy hyväksyä ihmisenä, on uskonto ja isänma mikä tahansa, tai että missä ja millainen koti on. Mutta on myös oltava maassa maan tavalla ja voitava viettää niitä yhteisiä juhlapäiviä mitkä sen maan kulttuurissa ovat tärkeitä mutta myös kouluissa opetettava ja kerrottava esim. muista uskonnoista.

Kuntien kannattaa tukea kaupunginteatteria ja orkesteria, sillä ne lisäävät kaupungin vetovoimaa enemmän kuin kustannuksia?

Minä: Kyllä, ehdottomasti. Niillä on suuri painoarvo myös ihmisen hyvinvoinnille ja mielenvireydelle. Ne antavat kaupungille myös työpaikkoja ja jopa tuovat uusia työpaikkoja.

Jos tulee eteen tilanne, jossa on välttämätöntä joko leikata julkisia palveluita ja sosiaalietuuksia tai korottaa veroja, veronkorotukset ovat parempi vaihtoehto?

Minä: Aina on ensin miettivä muita rahoitusvaihtoehtoja ja myös säästövaihtoehtoja eikä aina verojen korotusta. 

Palveluseteli on yksi tapa järjestää kunnan vastuulla olevia sosiaali- ja terveyspalveluja. Palvelusetelin käyttöönottoa tulee lisätä kunnissa ja sairaanhoitopiireissä hoitojonojen lyhentömiseksi?

Minä: Kyllä se olisi suotavaa. Näin myös tuettaisiin yrittäjiä ja ehkä etenkin pienyrittäjiä joilla on tiukkaa tänä päivänä ja joka mahdollistaisi palvelun nopeamman tuottamisen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini