Blogi arkisto

Miksi olen kuntavaali ehdokkaana

Maanantai 27.2.2017 - Satu Hasanen

Miksi olen kuntavaaliehdokkaana?!

Onhan tämä jo kolmas kerta ehdokkaana. Olen aina ollut kiinnostunut vaikuttamisesta ja päättämisestä, mitä ympärillä tapahtuu.

Kun on itse mukana päättävissä elimissä, näkee miten kaupunki/kunta organisaatio oikeasti toimii ja tietää miten se raha liikkuu ihmisten ja organisaatioiden välillä. Asiat eivät aina ole niin mustavalkoisia miltä saattaa näyttää. Onhan politiikka yhteisistä asioista päättämistä, onko ratkaisut aina oikein tai väärin, tai hyviä tai huonoja, aina on varmasti mielipide molempiin, mutta kun on itse mukana näkee miten kuvio oikeasti pyörii.

Minusta on myös tärkeää, että siellä on laajakirjo kunnan asukkaita mukana ja myös meitä, ketkä tarvitsemme yhteiskunnan etuja. Olisi tärkeää että kaikista ryhmistä olisi ainakin yksi edustaja, myös meidän vammaisten henkilöiden naama pitäisi näkyä siellä missä asioista päätetään. Aina kun on näkyvänä naamana, niin on pakko huomioida aivan eri tavalla kun jos ei ole ketään pitämässä omia puolia. Toki palvelut on tärkeitä, mutta myös etuudet. En sano, että kunnan täytyy korvata kaikki, mutta kaikella on rajansa ja aikansa. Yksi tärkeä ja iso asia on tietysti esteettömyys, josta parhaiten tietää se joka sitä tarvitsee ja käyttää. Kun on itse siellä mukana, niin on ainakin jo konkreettisesti muistuttamassa että meitäkin on.

Olen ollut monessa mukana, mutta nyt tuntuu että energiat virtaavat tähän tekemiseen ja olen lähtenyt tekemään kampanjaa täydellä sydämellä. Haluan panostaa jatkossakin täysillä ja viedä yhteisiä asioita eteenpäin. Yhdenvertaisuus, tasa-arvo ja esteettömyys vaativat paljon, halua, tieto-taitoa ja osaamista ja haluan edistää niitä ehdottomasti, niin täällä Mikkelissä kuin sitten koko Suomessakin.

Mielestäni politiikasta pitäisi tehdä enemmän näkyvää jo kouluissa ja kaikkialla, koska onhan tämä kuitenkin Suomen yleinen muoto päättää asioista demokratian avulla. Liian monet organisaatiot, järjestöt yms. sanovat, että ovat poliittisesti sitoutumattomia, mutta politiikka kuuluu kuitenkin jollain tavalla varmasti jossain vaiheessa jokaisen elämään, esim. kun puhutaan peruspalveluista, kouluista, liikuntapaikoista, kulttuurista, ihan jo se että meillä palaa katuvalot, on politiikkaa jne. Ja vaikuttamismahdollisuus on kaikilla, sekä asettumalla itse ehdolle, että olemalla aktiivinen kansalainen vaikka ainakin äänestämällä.

Seuratkaa sivujani, tulkaa reilusti juttelemaan, ottakaa yhteyttä. Toivottavasti saadaan hyvää keskustelua asiasta kuin asiasta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vaikuttaminen, näkyvyys, politiikka