Blogi arkisto

Työllisyys

Perjantai 17.3.2017 klo 12:19 - Satu Hasanen

Työ, työllisyys, työttömyys varmasti mietityttää monia ja puhuttaa paljon. Tänä päivänä tuntuu, että ne kenellä on työtä, niin on yllinkyllin ja kenellä ei ole, ei ole mitään. Voisiko työtä jakaa jotenkin tasapuolisemmin?! Luomalla uusia työpaikkoja, kannustamalla ihmisiä työhön, muodostamalla erilaisia työnmuotoja: osa-aika työ, kotona tehtävä työ, etätyö, että työtä jaettaisiis mahdollisimman monelle. Ihminen kuitenkin haluaa kokea itsensä tärkeäksi ja merkitykselliseksi ja työhän on yksi, minkä avulla voi kokea olevansa tärkeä ja hyödyksi.

Ihmiset ketkä tänä päivänä ovat töissä, niin sitä työtä on usein niin paljon, että siellä töissä voisi olla vaikka 24/7. Onko se ihmisen perustarkoitus, tehdä vain töitä. Tänä päivänä vähennetään, supistetaan, leikataan ja ne ketköä ovat töissä, joutuvat valtavan paineen alle ja tulee helposti uupumusta, väsymistä. Mitä sitten kun ihminen uupuu, ei oteta sijaista, työ kuormittuu taas muille työntekijöille ja kohta ollaan valtavassa sairasloma kierteessä ja sehän se vasta kalliiksi tuleekin. Onko se elämän tarkoitus?! Minun mielestäni ei, vaan kyllä elämässä pitää olla muutakin kun työ.

Voisiko työhön palkata ihmisiä enemmän, onko se sen kalliimpaa kuin maksaa sairaslomaa. Jos luotaisiin uusia työpaikkoja ja erilaisia työnmuotoja, niin varmasti ihmisten hyvinvointi lisääntyisi. Ne kenellä on tänä päivänä liikaa työtä, pääsisivät helpommalla ja näin ehkä voitaisi osa uupumisesta ja väsymisestä ennaltaehkäistä. Ne kenellä ei ole työtä, saisivat elämäänsä sisältöä, merkitystä ja voisivat kokea itsensä arvokkaaksi. Tässäkin tapauksessa voitaisiin varmasti ennaltaehkäistä monta masennusta, tyhjyyttä, tylsistymistä. Näin saataisiin verotuloja tasaisesti ja raha liikkumaan. Se ei ole ainoa oikea tapa, että aina korotetaan veroja, vaan mieluummin se, että saataisiin lisää veronmaksajia.

Työ voisi toimia monelle terapiani, kun se työnmäärä ja työtehtävät vaan jaettaisi oikein. Varmasti jokaisella työpaikalla on jo nyt paljon sellaista tekemistä, mitä voitaisiin jakaa, mitä ei välttämättä siinä työnohessa aina niin ehdi tehdä. Annettaisiin ihmisille mahdollisuus työskennellä vaikka 3tuntia muutamana päivänä viikossa, tai 5 tuntia, tai puolikasta työaikaa tai koko päivä työtä, jokaisen tilanne huomioiden. Kyllähän se tuo myös merkitystä elämään, kun saat rahan itse ansaitsemallasi työllä, joka tuo myös päivään rytmiä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: työ, työllisyys

Yrityksiä Mikkeliin

Tiistai 21.10.2008 - Satu Hasanen

Eilinen vaalipaneeli Mikkelissä sai minut ajattelemaan tätäkin puolta..

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: työpaikka, yritys, viihtyvyys

Loppukiri alkaa

Sunnuntai 19.10.2008 - Satu Hasanen

Nyt alkaa vaalitaistossa loppukiri...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaalit, äänestys, esilläolo

Koulukiusaaminen

Torstai 9.10.2008 - Satu Hasanen

Koulukiusaamista on ollut varmaan kautta aikojen. Josta ei ehkä ennen ole vaan puhuttu niin paljon, kuin nykyään puhutaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: yksinäisyys, syrjäytyminen, kiusaaminen

Roskiksia lisää kaupunkeihin

Sunnuntai 28.9.2008 - Satu Hasanen

Helsingin Sanomien uutisotsikoissa oli tänään 28.9.2008 sunnunaina, että Helsinkiin tuodaan uusia roskiksia kaduille,poisvietyjen tilalle...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kierrätys, luonto, roskaaminen

Koulu ammuskelu

Tiistai 23.9.2008 - Satu Hasanen

Taas on koulussa ammuttu

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: syrjäytyminen, koulut, ajan puute

Julkinenliikenne

Tiistai 16.9.2008 - Satu Hasanen

Viime päivinä ja yleensä viime aikoina on paljon puhuttanut...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: julkinen liikenne, yksityis autoilu, ilmaston muutos, parkkipaikat, bensan hinta

Teknologia asumisen ja esteettömyyden saralla

Perjantai 29.8.2008 - Satu Hasanen

 

Mietin tässä juuri yhtenä päivänä...

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: tekniikan kehitys

Kansalaisyhteiskunnan rakentaminen

Maanantai 20.11.2006 - Satu Hasanen

Erään esseeni yksi luku, kansalaisyhteiskunnan rakentaminen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kansalaisyhteiskunta, vaikuttaminen, yhteistyö