Kesä meni nopeasti ja myös syksy. Rakentaminen tontilla edistyi edistymistään. Ensin tuli pohja, sitten olikin jo seinät ja kohta oli koko rakennus pystyssä. Olimme paljon yhteyksissä rakentajan kanssa ja mietimme, että mitä toteutetaan ja miten toteutetaan.

Hauskaa ja mielenkiintoista seurata koko prosessia, vaikka en suoraan tontilla käynytkään kertaakaan, mutta ohi kyllä ajoin sitäkin useammin. :D Pakkausprojekti vanhalla asunnolla oli hyvässä käynnissä koko syksyn.

Kotini ja koko talo valmistuivat nopeassa tahdissa, aikataulussa. Marraskuun lopussa pääsin ensimmäistä kertaa tutustumaan ihan sisätiloihin asti. Siinä vaiheessa näytti kovin pienelle, kun kaikki seinät eivät ihan vielä olleet pystyssä. Mutta viihtyisälle, iso terassi ja 3 ulko-ovea, 2 makuuhuonetta, 2 vaatehuonetta, olohuone, keittiö, sauna ja 2 WCtä, 2 ulkovarastoa, autokatos + minun auto paikka asunnonpäädyssä. Lämmitettävä luiska ulko-ovella, sähköisesti avautuva ovenavausjärjestelmä, tasot minun tasolla, easy open avautuvat jääkaapin ovet, teleskooppi kiskot uunissa, integroitu astianpesukone, pyykkikone kalusteisiin asennettuna. Oi wow, olin ihan innoissani.

Lämmitettävä luiska ulko-ovella helpottaa itsenäistä selviytymistä ympäri vuoden, kun saan sen sisältä nappia painamalla sulaksi ja näin jalan alla ei ole liukasta, lunta, eikä jäätä ja kun en pysty tekemään lumitöitä itsenäisesti. Sähköinen ovenavausjärjestelmä avaa oven nappia painamalla, kun käsi ei taivu avaamaan normaali lukkoa. Tasot minun tasolla, eli keittiö, wc ja muista kalusteita on laskettu normaalia alemmas, kun olen niin pieni kokoinen, että en ylety normaaleihin mittoihin. Easy open kahvat helpottavat jääkaapin/pakastimen avaamista, kun ei tarvitse kun vähän hipaista oven kahvaa, niin ovi aukeaa. Teleskooppi kiskot uunissa auttavat sen, että pelti ei putoa syliin vaan pysyy auki laatikon tavoin, koska en jaksa nostaa mitään painavaa, enkä varsinkaan kuumaa. Integroitu astianpesukone on asennettu kalusteisiin, jossa on kosketus näppäimet ja näin ohjelmat helpompi saada päälle. Pyykkikone on omassa lokerossa, ei lattian tasolla, vaan laitettu sinne kaapin sisälle. Autopaikka ihan talon päädyssä, helpottaa liikkumista talvella, kun jalan ei voi olla yhtään lunta eikä jäätä, koska silloin en pääse liikkumaan itsenäisesti. Nyt saan ajettua autoa ihan talon viereen ja pääsen sisälle turvallisesti lämmitettävää luiskaa pitkin. Vielä kun jossain vaiheessa voisin investoida lämmitykseen kaukosäädön, niin ei tarvitsisi pitää koko päivää päällä, jos olen välillä liikekannalla.

Avaimet sain käteen viikkoa ennen joulua. Kaikki oli niin puhdasta ja uutta, ihanaa. Paljon valkoista ja paljon valoa.

Ensimmäinen ostos, minkä olin investoinut jo hyvissä ajoin syksyllä, sisustustakka. Oikeaa takkaa kovasti haaveilin, mutta se olisi ollut melkoisen arvokas ja ehkä turhan massiivinenkin. Sitten sain idean sisustustakasta, joka oli aivan täydellinen ja takalle varattuun kohtaan toki.

Muuttopäivä oli loppiaisena 2017. En jaksanut harkita muuttoa ennen joulua ja kun tarvitsin apuvoimia, niin kivempi oli aloittaa sitten vasta uuden vuoden alkaessa ja kovassa pakkasessa -27 näytti auton mittari koko päivän.

Googlen kuvahaulla löydät myös kuvia